Bănci și Asigurări

Primele obligaţiuni verzi emise de Raiffeisen Bank, în valoare de 400 mil.lei, au intrat astăzi la tranzacţionare la Bursă. Radu Hanga, BVB: ”Atenţia investitorilor instituţionali pentru acest tip de instrumente este în continuă creştere”

 Primele obligaţiuni verzi emise de Raiffeisen Bank, în...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2021, 13:08 551

Primele obligaţiuni verzi emise de Raiffeisen Bank au intrat astăzi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul bursier RBRO26, fondurile obţinute urmând să fie direcţionate de bancă pentru finanţarea unor proiecte de economie sustenabilă.

Raiffeisen Bank a atras în aprilie 2021, la momentul derulării emisiunii de obligaţiuni, peste 400 milioane de lei.  

„Prin listarea obligaţiunilor verzi emise de Raiffeisen Bank pe Bursa de Valori Bucureşti reconfirmăm angajamentul nostru de a contribui atât la dezvoltarea unor comunităţi sustenabile şi prospere, prin mobilizarea resurselor către proiecte care să genereze valoare pentru întreaga societate românească, cât şi a pieţei de capital din România prin diversificarea produselor oferite investitorilor români. De fapt, Raiffeisen Bank a deschis drumul şi altor companii de pe piaţa românească să îi urmeze exemplul”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank.

Obligaţiunile au o maturitate de 5 ani şi un cupon fix de 3,086%. Cu o cerere de aproape 650 milioane lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de aproape 1,6 ori.

„Suntem încântaţi că Raiffeisen Bank marchează o premieră pe Piaţa Reglementată a BVB prin listarea primei sale emisiuni de obligaţiuni verzi. Ne dorim să vedem cât de curând şi alte companii care emit astfel de obligaţiuni, mai ales în contextul în care atenţia investitorilor instituţionali pentru acest tip de instrumente este în continuă creştere. Criteriile de ESG încep să cântărească din ce în ce mai mult în deciziile de investiţii, iar sumele destinate instrumentelor financiare verzi sunt considerabile. Acesta este unul dintre motivele pentru care noi am lansat un proiect pentru implementarea standardelor de ESG în rândul emitenţilor de la BVB. Este foarte important că piaţa primară, piaţa listărilor de instrumente noi, a fost activată prin cele 60 de listări de acţiuni şi obligaţiuni din ultimii doi ani şi jumătate şi vedem că această efervescenţă continuă”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Raiffeisen Bank este la a patra emisiune de obligaţiuni listată la Bursa de Valori Bucureşti. Alături de obligaţiunile care au intrat astăzi la tranzacţionare, listate de asemenea şi la Bursa de Valori din Luxemburg, investitorii au posibilitatea de a investi şi în obligaţiunile Raiffeisen Bank listate în 14 mai 2020, simbolul bursier RBRO29, emisiune cu o valoare de 480 milioane lei şi maturitate de 9 ani. Primele două emisiuni de obligaţiuni Raiffeisen Bank, din 2013 şi 2014, au ajuns la scadenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO