Bănci și Asigurări

Primele intermediate de Safety Broker au urcat anul trecut la 23 mil. euro

Autor: Ciprian Valentin Botea

04.04.2012, 00:00 100

Safety Broker, un jucător de top zece pe piaţa brokerajului în asigurări, a intermediat anul trecut prime brute de 23 mil. euro, în creştere cu 61% faţă de 2010, cea mai mare parte a portofoliului fiind reprezentată de asigurări auto şi poliţe property.

Creşterea de anul trecut a fost susţinută în principal de vânzările de poliţe de răspundere civilă auto (RCA), care au reprezentat 54% din portofoliul total. Un sfert din primele intermediate au fost aferente poliţelor Casco, iar 15% au reprezentat poliţe de asigurare împotriva daunelor produse clădirilor de incendii şi calamităţi naturale.

Afacerile companiei au crescut rapid în ultimii ani datorită extinderii agresive a reţelei de agenţii prin acordarea de francize. Cei peste 500 de brokeri de asigurări care activează pe piaţă au intermediat anul trecut prime de 3,1 miliarde de lei (730 mil. euro), adică 40% din afacerile asigurătorilor. Safety deţine astfel o cotă de piaţă de circa 3,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO