Bănci și Asigurări

Primele brute subscrise de Vienna Insurance Group în România s-au diminuat cu 12,9% la nouă luni, la 342 mil.euro, după înjumătăţirea subscrierilor pe segmentul RCA

Primele brute subscrise de Vienna Insurance Group în...

Autor: Roxana Rosu

27.11.2019, 10:07 144

Valoarea primelor brute subscrise de companiile deţinute de Vienna Insurance Group (VIG) în România s-a diminuat în primele nouă luni ale anului cu 12,9%, la 342 milioane euro, ca urmare a scăderii cu 51% a subscrierilor pe segmentul RCA, arată raportul financiar al grupului austriac.

Vienna Insurance Group, care controlează aproape un sfert din piaţa locală de asigurări, prin intermediul a trei companii - Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă - a înregistrat la finele lunii septembrie un profit brut de 3 milioane euro în România, faţă de pierderi de 72,2 milioane euro în primele nouă luni din 2018. Totuşi, rezultatul final a fost negativ, respectiv o pierdere de 200.000 euro. 

Operaţiunile din România ale VIG au intrat pe pierdere în prima jumătate a anului 2018 din cauza deprecierii fondului comercial al compa­niilor locale cu aproximativ 50 mil. euro. Deprecierea a fost pusă atunci de oficialii de la Viena pe seama „evoluţiei pieţei şi a situaţiei politice tensionate“. Grupul a încheiat primul semestru din 2019 cu un profit net de 100.000 euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO