Bănci și Asigurări

Primele brute subscrise de Allianz în România pe asigurări generale au scăzut cu 18,8% la nouă luni

Autor: Vlad Popescu

11.11.2011, 11:21 186

Primele brute subscrise de Allianz în România pe segmentul asigurărilor generale (de proprietate şi accident) au scăzut în primele nouă luni cu 18,8%, la 142 milioane euro, din cauza tarifelor mai scăzute de reînnoire, în special la poliţele de asigurare auto.

Primele brute subscrise în trimestrul al treilea au scăzut cu 21,4% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut, la 44 milioane euro, după un declin de 17,6% în primul semestru.

Profitul operaţional înregistrat de Allianz în România pe piaţa asigurărilor generale a scăzut în primele nouă luni la un milion de euro, de la 2 milioane euro în acelaşi interval al lui 2010, potrivit raportului financiar prezentat vineri de grupul german, cel mai mare asigurător din lume.

Pe segmentul asigurărilor de viaţă şi de sănătate, Allianz a subscris în primele nouă luni în România prime statutare de 17 milioane euro, în urcare cu un milion de euro faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul operaţional al acestei divizii a scăzut de la 2 milioane euro la un milion de euro.
Grupul Allianz este prezent pe piaţa românească prin Allianz-Ţiriac Asigurări.

La nivel mondial, veniturile totale ale Allianz au scăzut cu 2,4% în primele nouă luni, la 78,5 miliarde euro, iar profitul net s-a redus cu 44,3%, la 2,2 miliarde euro, din cauza turbulenţelor de pe pieţele financiare, care au cauzat pierderi pe deţinerile de obligaţiuni de stat greceşti şi acţiuni ale grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO