Bănci și Asigurări

Preşedintele Comisiei economice pune piciorul în prag: El i-a cerut Ministrului Finanţelor să prezinte lista celor 31 de bănci care nu plătesc impozit

Preşedintele Comisiei economice pune piciorul în prag:...

Autor: Cătălina Mănoiu

03.08.2017, 16:08 444

„În urma afirmaţiei dumneavoastră din spaţiul public potrivit căreia 31 de instituţii bancare care operează pe teritoriul României nu au plătit în ultimii cinci ani impozit pe profit, vă solicit să trasmiteţi Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului următoarele informaţii: lista celor 31 de bănci la care făceaţi referire în afirmaţiile dumneavoastră; situaţia plăţii impozitului pe profit a instituţiilor financiare nebancare şi a colectorilor de creanţe în ultimii 10 ani”, se arată în scrisoarea pe care preşedintele Comisiei economice, industrii şi servicii din Senat, Daniel Zamfir, a transmis-o ministrul de Finanţe.

Daniel Zamfir a precizat că ar fi „util” Mişa să transmită materialul comisiei până la data de 10 august 2017.

Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, miercuri, la Antena 3, că băncile în proporţie de 70% nu plătesc impozit pe profit.

„Băncile, în proporţie de 70%, nu plătesc impozit pe profit. Anul trecut, din 46 de unităţi bancare, 31 au declarat pierderi însumând 9,8 miliarde de lei. În ultimii cinci ani, doar 15 bănci au plătit impozit pe profit şi am inclus aici şi băncile care au plătit doar într-un singur an din cei cinci. Suma astfel colectată a fost de 1,7 miliarde de lei”, a declarat Ionuţ Mişa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO