Bănci și Asigurări

Premierul Florin Cîţu l-a numit pe Claudiu Dolot, un director din BCR, în funcţia de preşedinte al ANPC

Premierul Florin Cîţu l-a numit pe Claudiu Dolot, un...

Autor: Cristina Bellu

01.03.2021, 12:51 7501

Claudiu Dolot, directorul sucursalei BCR din Caraş-Severin, a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), printr-o decizie a premierului Florin Cîţu publicată vineri în Monitorul Oficial.

“În temeiul art. 29 şi art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 5 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare,prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, Claudiu Daniel Dolot se numeşte în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor”, notează anunţul publicat în MO şi semnat de Florin Cîţu.

Claudiu Dolot deţine o vastă experienţă în mediul bancar, ocupând de-a lungul timpului funcţii de conducere în sucursalele Raiffeisen şi Volksbank din Caraş Severin. Astfel, în perioada 2006-2013 a fost branch manager în cadrul Volksbank, iar în perioada 2004-2006 a ocupat poziţia de retail manager la Raiffeisen Bank, potrivit informaţiilor publicate pe profilul personal de LinkedIn, reţea de socializare axată pe mediul de business.

Potrivit aceleiaşi surse, în perioada 1995-2003 a fost director executiv al Agenţiei de Dezvoltare Economică a judeţului Caraş-Severin. Din 2013, conduce sucursala BCR din Caraş-Severin.

Claudiu Dolot îl înlocuieşte la conducerea ANPC pe Eduardt Cozminschi, care a fost eliberat din rolul de preşedinte începând cu data de 26 februarie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO