Bănci și Asigurări

Premieră în România: Alpha Bank va lansa primele obligaţiuni ipotecare din România. Banca a primit acordul acţionarilor pentru un plafon maxim al principalului de 1 mld. euro

Premieră în România: Alpha Bank va lansa primele...

Autor: Claudia Medrega

06.12.2018, 11:22 1046

Adunarea Generală a Acţionarilor Alpha Bank România a aprobat programul de lansare a obligaţiunilor ipotecare, cu un plafon maxim al principalului de 1.000.000.000 euro (sau echivalentul în alte valute), aceasta fiind o premieră pe piaţa locală.

În anul 2001, Alpha Bank România lansa primul credit imobiliar, deschizând astfel piaţa finanţărilor pentru achiziţia de locuinţe prin credit bancar. Alpha Bank continuă tradiţia de pionierat în banking, pregătind acum lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare din România, în baza Legii nr. 304/2015”, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Obligaţiunile ipotecare reprezintă o soluţie de finanţare des întâlnită pe pieţele financiare internaţionale, prin care banca urmăreşte să îşi diversifice sursele de finanţare, precum şi să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea şi extinderea activităţilor sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO