Bănci și Asigurări

Pregătiţi-vă pentru majorarea dobânzilor. Banca Angliei ridică rata dobânzii de referinţă după zece ani, iar banca Cehiei majorează rata dobânzii pentru a doua oară în acest an

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei

Autor: Bogdan Cojocaru

02.11.2017, 14:30 1234

Ceea ce pentru Banca Angliei, gardianul economiei britanice după Brexit, este o zi istorică, pentru banca centrală a Cehiei, gardianul celui mai dezvoltate economii est-europene, este o nouă şarjă în lupta cu inflaţia.

Banca Angliei a majorat azi dobânzile de politică monetară pentru prima dată în ultimul deceniu. Tot azi, şi banca naţională a Cehiei a majorat costurile finanţări, dar pentru a doua oară în acest an. Specialiştii spun că astfel instituţia cehă, după ce a dat startul, a stabilit şi ritmul creşterilor de dobânzi în Europa.

Membrii comisiei de politică monetară a Băncii Angliei au votat majorarea dobânzii cheie cu 0,25 de puncte procentuale la 0,5% şi menţinerea la zece miliarde de lire sterline a stocului de achiziţii de obligaţiuni corporate şi la 435 de miliarde de lire pe cel al achiziţiilor de obligaţiuni guvernamentale – programul de ajustare cantitativă prin care instituţia stimulează economia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO