Bănci și Asigurări

PPF: Nu vindem actiunile Romexterra, ci mai cumparam

17.11.2006, 18:23 176

Compania de private equity PPF Investments nu va vinde actiunile Romexterra colectate catre MKB - Ungaria, spune Michal Susak, CEO al PPF Investments.
"Vrem sa clarificam faptul ca nici noi si nici cei in numele carora am achizitionat actiunile Romexterra nu dorim sa vindem catre MKB. Am declarat in nenumarate randuri ca dorim sa ne implicam activ in managementul bancii si de aceea solicitam un numar de 2 sau 3 locuri in managementul bancii Romexterra. Inca nu am primit nici un raspuns de la oficialii Romexterra sau ai MKB", a declarat Michal Susak.
Surse apropiate tranzactiei afirma insa ca oficiali ai PPF au avut discutii pentru vanzarea pachetului de actiuni Romexterra, de circa 20%, catre MKB, actionarul majoritar al institutiei de credit.
PPF ofera un pret de 8 lei pe actiune in cadrul ofertei care expira pe 17 noiembrie, dar oficialii companiei de private equity au in vedere relansarea ofertei. Printre actionarii importanti care au vandut catre PPF se numara Inspet Ploiesti si Lucian Perescu.
MKB a achizitionat 55,36% din Romexterra, la 6 lei/actiune in cadrul ofertei sale derulate prin societatea cipriota Demera, care s-a incheiat in septembrie. Romexterra are o cota de 1% din sistemul bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO