Bănci și Asigurări

Poţi deschide o firmă 100% online? Contul de capital social poate fi deschis 100% online la bănci, dar primele documente de care ai nevoie le poţi lua doar fizic de la ONRC

Poţi deschide o firmă 100% online? Contul de capital...

Autor: Mircea Nica

17.11.2020, 17:00 991

Contul de capital social poate fi deschis într-un timp foarte scurt printr-un proces 100% online, dar, deşi toate operaţiunile pot fi făcute online, con­form site-ului Băncii Transilvania, actul con­sti­tutiv al companiei, primul docu­ment cerut în vederea deschiderii con­tului, se ob­ţine de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) mergând efectiv la sediul acestei instituţii.

Principalele documente de care are nevoie banca pentru a putea crea contul de capital sociale este actul constitutiv al societăţii, dovada rezervării denu­mi­rii şi în cazul în care o altă persoană deschide contul în numele beneficia­rului, va trebui o procură notarială.

În afară de aceste acte, datele despre persoana care deschide contul şi cele despre companie sunt completate online, se trimite o poză a actului de identitate, se realizează plata pentru capitalul social, iar după verificarea datelor, banca va trimite documentele necesare pentru semnare. Accesarea contului de capital social nu implică niciun fel de costuri, iar comisionul este zero la deschiderea contului. Deschi­de­rea online a contului de capital social se poate face de către reprezentantul legal al societăţii, împuternicitul prin procură notarială sau avocatul care beneficiază de o împuternicire avocaţială, conform site-ului Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO