Bănci și Asigurări

Posibilă premieră: Viitoarea conducere executivă a CEC Bank poate fi selectată din afara noului board

Dosarele candidaţilor pentru CA al CEC Bank vor fi colectate până la începutul lunii ianuarie 2017

Dosarele candidaţilor pentru CA al CEC Bank vor fi colectate până la începutul lunii ianuarie 2017

Autor: Claudia Medrega

15.12.2016, 00:05 805
Noul consiliu de administraţie (CA) care va fi se­lec­tat la CEC Bank va putea să aleagă con­ducerea executivă a băncii din afara con­siliului sau dintre administratori, care vor deveni astfel administratori executivi, po­trivit Ministerului Finanţelor.

„Noul consiliu de administraţie selectat (...) va delega conducerea societăţii unuia sau mai mul­tor directori, numindu-l pe unul dintre ei di­rec­tor general. Directorii pot fi numiţi din afara con­siliului de administraţie sau dintre admi­nis­tratori, care devin astfel administratori exe­cutivi“, a  transmis Minis­te­rul Finanţelor la soli­citarea ZF.

Directorii, indiferent dacă sunt se­lectaţi din cadrul consiliului de administraţie sau din afa­ra acestuia, sunt numiţi de consiliul de ad­mi­nistraţie, la recomandarea comi­te­tu­lui de nominalizare din cadrul CA, în ur­ma unei pro­ceduri de selecţie pentru po­ziţia res­pec­ti­vă, desfăşurată după numirea mem­bri­lor con­siliului de administraţie, explică Finanţele.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO