Bănci și Asigurări

POS-urile au fost folosite destul de rar anul trecut

26.03.2004, 00:00 19



Pe cardurile emise in Romania anul trecut s-au efectuat 95 milioane de tranzactii, potrivit datelor BNR prezentate de site-ul din domeniul platilor fara numerar www.no-cash.ro. Dintre acestea, tranzactiile la POS (cititoare de carduri) detin o pondere de 0,01% din numarul total al tranzactiilor efectuate pe carduri.



De asemenea, volumul de tranzactionare pe cardurile emise in Romania, si utilizate in tara si in strainatate, s-a ridicat la 146.218,3 mld. lei (3,9 mld. euro).



Potrivit sursei citate, in ciuda ponderii inca mici a activitatii pe card la comercianti, atat numarul tranzactiilor cat si valoarea acestora inregistreaza cresteri net superioare celor consemnate la automatele bancare.



Numarul cardurilor de plata valide emise in Romania a atins in luna ianuarie a acetui an 4,7 milioane de unitati, in crestere cu un milion de unitati fata de finalul lunii ianuarie a anului trecut. Marea parte a acestora sunt inca de debit, dar treptat cardurile de credit si cele co-branded prin teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO