Bănci și Asigurări

Portofoliile asigurătorilor de viaţă au ajuns la 1,3 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie

Autor: Ciprian Botea

05.06.2011, 23:30 73

Companiile de asigurări de viaţă administrau la sfârşitul luniimartie active de 5,4 miliarde lei (1,3 mld. euro), în creştere cu18% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivitdatelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). O treime dinactive sunt investite în titluri de stat, iar 40% din sume suntplasate în acţiuni, obligaţiuni corporate şi unităţi de fond.

Valoarea cumulată a sumelor plasate în depozite bancare era de490 milioane lei, adică 9% din total, aproape la jumătate faţă denivelul din martie 2010. Circa 2 miliarde lei erau plasamenteaferente asigurărilor de tip unit-linked (asigurări de viaţă legatede fonduri de investiţii). Riscurile asumate de asigurători peacest segment sunt mai mari, astfel că sumele investite în acţiuni,obligaţiuni corporative şi unităţi de fond deţin o pondere de 80%din total.

Valoarea acestor plasamente a crescut cu 26% în ultimul an. Încazul asigurărilor tradiţionale, asigurătorii au majorat pondereatitlurilor de stat de la 46% la 52% din portofoliul total. Primelebrute subscrise pe segmentul poliţelor tradiţionale au crescut cu13,6% în primul trimestrul, la 263 milioane lei. În schimb, peasigurările unit-linked s-a înregistrat o scădere cu 10,5% asubscrierilor, până la 161 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO