Bănci și Asigurări

Ponderea locuinţelor asigurate în România a rămas în jurul a 20% în primele 9 luni din 2021. Dacă poliţa PAD de locuinţă este asemeni unei poliţe RCA pentru maşină, de ce nu sunt aproape toate locuinţele din România asigurate?

Asigurările obligatorii de locuinţă (PAD) sunt asigurări de bază pe care, în mod normal, românii sunt obligaţi să le facă odată cu achiziţionarea unei locuinţe.

Autor: Mircea Nica

05.01.2022, 19:00 197

♦ Volumul primelor brute subscrise pe zona asigurărilor obligatorii şi facultative de locuinţe în primele 9 luni din 2021 a ajuns la 435,8 mil. lei, cu 9,6%, faţă de perioada similară a anului anterior ♦ Cu toate acestea, în realitate, peste 1,8 milioane de locuinţe sunt asigurate în România, respectiv 19,94% din cele peste 9,1 milioane de locuinţe

Asigurările obligatorii şi facultative de lo­cu­inţă au ajuns la finalul primelor nouă luni din 2021 la un volum al primelor brute subscrise de 435,8 mil. lei, în creştere cu 9,6%, din care peste 305 mil. lei reprezintă sub­scri­eri pe zona asigurărilor facultative de locuinţă, în timp ce 130,5 mil. lei sunt subscrieri pe zona asigurărilor obligatorii de locuinţă, respectiv asigurările PAD, potrivit informa­ţiilor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Asigurările obligatorii de locuinţă (PAD) sunt asigurări de bază pe care, în mod normal, românii sunt obligaţi să o facă odată cu achiziţionarea unei locuinţe. Cu toate acestea, din cele 9,15 milioane de locuinţă din Româ­nia în 2021, au fost înregistrate puţin peste 1,82 milioane de contrate de asi­gu­rare obligatorie a locuinţei la fi­na­lul primelor nouă luni din 2021, în­semnând că circa 20% din totalul lo­cuinţelor sunt asigurate în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO