Bănci și Asigurări

Polonezii de la Getin îşi fac loc în piaţa depozitelor în lei cu dobânzi şi de 4%

Polonezii de la Getin îşi fac loc în piaţa...

Autor: Razvan Voican

25.06.2014, 17:50 884

Grupul polonez Getin care a preluat RIB la sfârşitul anului trecut se apucă să atragă resurse în lei pentru a reporni creditarea şi vine pe piaţă cu oferte de dobândă de 4% pe an pentru depozitele mai mari de 50.000 de lei constituite pe 6, 9, 12, 18 sau 24 de luni.

Bonificaţia este valabilă şi pentru depozitele mai mici de 50.000 de lei, dar care sunt deschise pe o perioadă de doi ani.

RIB ar putea atrage atenţia vânătorilor de dobânzi şi cu oferta de 3,8%, respectiv de 3,9% la depozitele pe trei şi şase luni constituite cu sume de până la 50.000 de lei. Polonezii nu întrec în generozitate competitori precum Piraeus, Carpatica şi Banca Românească - jucători care plătesc între 3,95% şi 4,05% pe an pentru depozite pe şase luni, dar au cea mai bună dobândă la o lună (3,6%).

Băncile mari au redus abrupt dobânzile la depozite în ultimul an, bonificaţiile intrând sub pragul de 3% pe an chiar şi pentru maturitatea de şase luni.

Pentru a atrage atenţia clienţilor, polonezii au o campanie promoţională pentru care pun în joc o saltea care costă 1.391 de lei (valoare brută), dar în care se află bancnote în sumă de 10.000 de lei.

Getin Holding are active de circa 3,3 mld. euro şi este primul investitor polonez de pe piaţa bancară, care a cumpărat şi VB Leasing şi ar putea face şi alte achiziţii.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO