Bănci și Asigurări

Plăţile cu cardul au depăşit 6 mld. lei în trimestrul al doilea

Plăţile cu cardul au depăşit 6 mld. lei în...

Autor: Ciprian Botea

25.08.2015, 00:06 184
Deţinătorii de carduri de credit emise de băncile locale au efectuat în pe­rioa­da aprilie-iunie plăţi la POS-uri­le instalate la comercianţi în valoare de 6,2 miliarde de lei (1,4 mld. euro), în creştere cu 10% faţă de cele trei luni an­­te­rioare, potrivit datelor BNR. Su­me­le retrase de la bancomate au cumu­lat însă peste 32 miliarde de lei, fiind prac­tic de cinci ori mai mari, în timp ce rit­mul de creştere faţă de luna ante­rioară a fost de peste 8%.
 
Banca Naţională a modificat siste­mul de raportare a tranzacţiilor cu car­dul anul acesta, ca urmare a unor noi reglementări la nivel european, astfel că datele din primele două trimestre nu mai sunt comparabile cu cele anterioare.
 
„Având în vedere modificările sem­ni­ficative aduse schemei şi meto­do­­­lo­­giei de raportare, cu ocazia acestei pri­­­me sesiuni de raportări au avut loc nu­­meroase discuţii şi clarificări cu pres­ta­torii de servicii de plată, fiind corec­ta­te şi o serie de date raportate ante­rior. Cu ocazia viitoarelor sesiuni de ra­por­tare,  este posibil să fie efectuate co­rec­­ţii asupra datelor publicate. Având în vedere numeroasele modificări aduse schemei de raportare, consi­de­răm că datele nu sunt comparabile cu cele raportate anterior“, au declarat pen­tru ZF reprezentanţii Băncii Naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO