Bănci și Asigurări

Platforma Redirectioneaza.ro a colectat de la începutul anului 2021 până în prezent, peste 10.000 de formulare tip 230, prin care 3,5% din impozitul pe venit poate fi redirecţionat către o organizaţie la alegere

Platforma Redirectioneaza.ro, lansată în urmă cu trei ani de Code for România, cu sprijinul Patria Bank, a facilitat colectarea a peste 10.000 de formulare de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit către ONG-uri, echivalentul a 1 mil. lei, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Patria Bank.

“Redirecţionarea a 3.5% din impozitul pe venit este un exerciţiu de normalitate pe care ne-am dori să îl facă fiecare cetăţean. În fiecare an, oamenii pot prelua controlul unei părţi din impozit şi decide efectiv unde să facă bine. De cealaltă parte, orice ajutor oferit asociaţiilor pentru a colecta aceste fonduri este un gest de responsabilitate. Şi redirectioneaza.ro vine să susţină concret puterea de a face bine şi să scurteze timpii în care contribuţia fiecăruia ajunge acolo unde produce impact”  a transmis Ştefania Cristescu, Director de Marketing şi Comunicare la Patria Bank.

Anul acesta, depunerea formularului 230 pentru redirecţionarea a 3,5% din impozitul anual datorat se face până la data de 25 mai 2021. Începând de anul trecut, se poate opta pentru redirecţionarea pe doi ani.

Procesul pe redirecţionează.ro se faci prin patru paşi: alegere asociaţiei, completarea datelor personale şi domiciliul, imprimarea formularului şi trimiterea prin poştă, cu scrisoare redomandată, către unitatea ANAF sau trimiterea prin curier sau poştă la adresa ONG-ului.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.