Bănci și Asigurări

Planurile lui Cristian Ionescu la şefia Asirom: creşterea cu peste 20% a portofoliului de poliţe non-RCA, automatizarea proceselor

Planurile lui Cristian Ionescu la şefia Asirom:...

Autor: Anelis Baciu

09.05.2018, 00:07 1427

Cristian Ionescu, cel care va prelua conducerea Asirom la începutul lunii iulie a acestui an, şi-a propus să ex­tindă prezenţa asigurătorului pe segmentul poliţelor non-RCA, să tehnologizeze operaţiunile şi să îmbunătă­ţească imaginea Asirom.

„Vrem să creştem mai mult pe zona de asigurări non-RCA, ţintim o creştere mai mare de 20% care ar urma să fie generată de poliţele Casco, property şi sănătate. Totodată, vrem să creştem viteza de răspuns/reacţie în relaţia cu clienţii, iar în această direcţie ne vom folosi şi de tehnologie“, a explicat Cristian Ionescu.

Asirom a instalat deja un robot în departamentul de daune pe segmentul asigurărilor de sănătate, robot dez­vol­tat de compania românească UiPath. Potrivit lui Iones­cu, lucrătorul virtual al Asirom preia şi execută sar­cini laborioase pentru a creşte eficienţa şi pentru a spori acurateţea proceselor, are viteză mare de execuţie, asi­gură cerinţele de securitate şi protejează datele sensibile.

Pe lângă instalarea de roboţi în departamentele de daună, Asirom a început să facă paşi şi în direcţia digitalizării în relaţia cu clienţii şi a introdus o aplicaţie web care permite clienţilor să vizualizeze poliţele, să plătească ratele poliţei online sau să verifice statusul unui dosar de daună. O astfel de aplicaţie a fost deja imple­men­tată de aproape toţi jucătorii mari.

Anul trecut, poliţele non-RCA au generat prime subscrise de 282 milioane de lei pentru Asirom, adică circa 30% din totalul subscrierilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO