Bănci și Asigurări

Ping-pong cu legea privind „darea în plată“ a imobilelor. Legea, criticată de BCE, a fost retrimisă de Iohannis în Parlament şi va fi discutată în 2016

Daniel Zamfir, deputat PNL: De ce o persoană fizică care a luat un credit de 5-6 mil. euro şi a făcut un cartier de locuinţe să beneficieze?

Daniel Zamfir, deputat PNL: De ce o persoană fizică care a luat un credit de 5-6 mil. euro şi a făcut un cartier de locuinţe să beneficieze?

Autor: Claudia Medrega, Liviu Popescu

21.12.2015, 00:05 876
Legea privind „darea în plată“ a imobilelor, care a provocat dispute aprinse pe final de an, atrăgând  şi o serie de critici din partea BCE, a fost retrimisă vineri de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament, dezbaterile în forul legislativ urmând să fie reluate cel mai probabil în ianuarie 2016.
 
În ecuaţie ar urma să intre şi Guvernul, care ar trebui să transmită un punct de vedere în privinţa implicaţiilor economice şi bugetare ale legii, odată cu reexaminarea din Parlament.
 
Aplicarea principiului dării în plată - care duce la împărţirea riscurilor în mod echitabil între creditor şi debitor - este considerată ca fiind „bine-venită“ de către preşe­dinte. Însă, există şi o multitudine de obiecţii care motivează cererea de reexaminare a legii. Neclaritatea legii, dificultăţi posibile în aplicare, generarea unei practici judiciare neunitare, nerespectarea cerinţelor de tehnică legislativă, necorelarea cu alte acte normative în vigoare, derogările de la Codul civil şi de la Codul de procedură civilă şi nerespectarea cerinţelor tehnic-legislative privind transpunerea actelor europene sunt câteva dintre criticile aduse de preşedinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO