Bănci și Asigurări

Piaţa RCA se mişcă: Iniţiativa decontării directe obligatorii ar putea transfera riscurile financiare către asigurătorii RCA care sunt bun-platnici

Piaţa RCA se mişcă: Iniţiativa decontării directe...

Autor: Mircea Nica

22.01.2021, 00:07 1314

Iniţiativa Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), prin care clauza de decontare directă la poliţele RCA ar urma să devină obligatorie, trebuie completată cu măsuri care au în vedere prevenirea transferării ris­curilor financiare către companiile de asigurări bun-plat­nice, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Asociaţiei de Cooperare Antifraudă în Domeniul Asigurărilor (ACADA).

„Această iniţiativă trebuie completată şi de măsuri stricte în ceea ce priveşte decontarea între companii pen­tru a nu se transfera riscurile financiare către com­pa­niile de asigurări bune platnice care astfel ar putea fi puse în dificultate în procesul de recuperare a despă­gubirilor de la alţi asigurători“, susţin reprezentanţii ACADA.

În prezent, există situaţii în care decizia de alegere a asiguratului are la bază doar componenta financiară, iar asiguratul nu este cointeresat şi de alegerea unor furnizori care oferă servicii la standarde corespunzătoare.

Astfel, schimbările legislative privind decontarea directă obligatorie oferă posibilitatea ca cel care achiziţionează poliţa RCA să îşi aleagă asigurătorul nu doar după criteriul preţului celui mai mic, dar şi în funcţie de serviciile şi istoricul din piaţă. O astfel de poliţă va oferi avantajul unei decontări imediate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO