Bănci și Asigurări

Piaţa interbancară a revenit în martie pe deficit de lichiditate, după două luni de excedent. BNR a cumpărat titluri de stat de 112,7 mil. lei în martie de pe piaţa secundară, după şase luni de pauză

Piaţa interbancară a revenit în martie pe deficit de...

Autor: Claudia Medrega

11.04.2021, 09:53 262

♦ Deficitul de lichiditate a fost în martie de circa 2 mld. lei, după ce în februarie a fost excedent de 2,4 mld. lei, iar în ianuarie surplusul de lichiditate a depăşit 8,3 mld. lei ♦ Împrumuturile repo ale băncilor de la BNR din martie, primele din 2021, au fost de 2,26 mld. lei, iar cele Lombard au ajuns la 636,7 mil.lei.

Deficitul de lichiditate a re­ve­nit în luna martie 2021 pe pia­ţa interbancară, după ex­cedentul din lunile ianua­rie şi februarie, unele bănci care au rămas fără lei apelând la împrumuturi de la banca centrală în special prin operaţiuni repo bilaterale, în timp ce creditele de ur­gen­ţă de la BNR pe o zi, prin facilitatea Lombard, au fost mai mici.

Odată cu intrarea pieţei interbancare din nou pe deficit de lichiditate, BNR a re­devenit în martie creditor net în raport cu băncile comerciale.

BNR le-a dat băncilor în martie 2021 lichiditate prin operaţiuni repo bilaterale, iar stocul mediu zilnic a ajuns la circa 2,26 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO