Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Piaţa de factoring a crescut în 2015 cu 35%, la 3,5 mld. €, susţinută în principal de IMM-uri

> Piaţa de factoring, pe care activează bănci şi companii spe­cializate în scontarea şi administrarea de facturi comerciale, a cres­cut în 2015 la 3,65 mld. euro (echivalentul a 820 mil. euro), cu 950 mil. euro mai mult faţă de volumul din anul precedent. Creş­terea în termeni procentuali a fost de 35%, respectiv cel mai mare avans anual înre­gis­trat din 2011 încoace, potrivit da­telor de la Asociaţia Româ­nă de Factoring (ARF).
 
„Tendinţa de creştere s-a prefigurat încă de la mijlocul anului trecut, când anumite produse de factoring înregis­tra­seră creşteri semnificative. Vorbim aici despre facto­ringul tradiţional pe care IMM-urile l-au accesat mai mult decât oricând, dar şi de­spre reverse factoring, prefe­rat de marile companii pentru finan­ţarea furnizorilor pro­prii“, a afirmat Bogdan Roşu, pre­şedintele Asociaţiei Ro­mâ­ne de Factoring (ARF).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.