Bănci și Asigurări

Piaţa de asigurări în 2020: Asigurările de garanţii s-au triplat în ultimul deceniu, depăşind 460 mil. lei

Piaţa de asigurări în 2020: Asigurările de garanţii...

Autor: Mircea Nica

19.02.2021, 08:30 328

Asigurările de garanţii, segment inclus în categoria asigurărilor generale, a ajuns la un nivel al primelor brute subscrise de 464,5 mil. lei la finalul anului 2020, cu 68% mai mult faţă de 2019, potrivit datelor preliminare ale Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ajungând la o valoare triplă a subscrierilor în ultimul deceniu.

Victor Şraer, CEO al Otto Broker, susţine că nivelul in­vestiţiilor publice de anul trecut a fost mai mare ca în 2019, iar acesta a fost principalul motor de creştere al asigurărilor de garanţii. Iar Viorel Vasile, CEO al Safety Broker, aduce în discuţie proiectele mari de infrastructură, care au nevoie de poliţe de garanţii, susţinând că de aici vin creşterile.

Asigurările de garanţii fac parte din categoria instru­men­telor de garantare eligibile, prevăzute în legislaţia achi­ziţiilor publice, şi reprezintă o alternativă mai rapidă şi mai convenabilă faţă de scrisoarea de garanţie bancară. Acest tip de asigurare reprezintă o soluţie financiară des­ti­nată companiilor care doresc să paricipe la proceduri de achi­ziţie publică sau celor care trebuie să constituie garanţii contractuale.

Asigurările de garanţii au fost o surpriză pentru piaţa asi­gurărilor în 2020, un an al incertitudinilor din cauza pan­demiei de COVID-19. Astfel, valoarea primelor brute sub­scrise pe segmentul asigurărilor de garanţii de către jucă­torii din piaţă a depăşit primele brute subscrise pe seg­mentul asigurărilor de sănătate, cu mai bine de 10 mil. lei, ajungând printre segmentele cu potenţial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO