Bănci și Asigurări

Piaţa asigurărilor va scădea cu cel puţin 5% în acest an

Autor: Mediafax

01.02.2011, 11:40 30

Piaţa asigurărilor va scădea, într-un scenariuoptimist, cu cel puţin 5% în acest an, pe fondul reduceriinumărului de poliţe RCA şi tarifelor cu 20%, a declarat, marţi,preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şiReasigurare (UNSAR), Cristian Constantinescu.

"La finele anului 2010, mă aşteptam pentru acest an la ostagnare a primelor subscrise, dar ultimeleevoluţii ale pieţei mă determină să fiu mai puţin optimist. Într-ovariantă pesimistă, aşteptările mele pentru acest an indică oscădere de 10% a pieţei asigurărilor. Într-o variantă optimistăpiaţa va scădea cu doar 5%", a spus Constantinescu, prezent la uneveniment de specialitate.



Cât costă o asigurare medicalăde lux: de la 2.000 la 8.000 de euro pean

La rândul său, preşedintele directoratuluiAstra, Radu Mustăţea, a afirmat că în 2011 se vavedea "cu adevărat" efectele crizei economice asupra pieţeiasigurărilor.

"Va fi o scădere de două cifre în euro asubscrierilor, evoluţie pusă pe seama diminuăriiveniturilor din asigurările auto RCA şi Casco,unde scăderea va fi şi mai drastică", a spus şeful Astra. Citiţimai mult despre scăderea pieţei de asigurăripe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO