Bănci și Asigurări

Piaţa asigurărilor din România a ajuns la subscrieri de 8,5 mld. lei la finalul primelor nouă luni din 2020, în creştere cu 4,8%

Piaţa asigurărilor din România a ajuns la subscrieri...

Autor: Mircea Nica

09.12.2020, 12:41 145

Piaţa asigurărilor din România a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2020, un volum al primelor brute subscrise de 8,5 mld. lei, în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară a anului trecut, a spus Valentin Ionescu, director direcţia strategie şi stabilitate financiară a Autorităţii de Supraveghere Fianciară (ASF), în cadrul unei videoconferinţe.

“Primele brute subscrise au ajuns la 8,5 mld. lei la finalul lunii septembrie 2020, în creştere faţă de septembrie 2019, de 4,8%. Piaţa asigurărilor creşte în ciuda problemelor cauzate de pandemie”, a spus Valentin Ionescu.

El a mai spus că gradul concentrare pe piaţa asigurărilor reprezintă o vulnerabilitate atât din prisma expunerii pe clase de asigurare, cât şi din perspectiva cotelor de piaţă semnificative deţinute de un număr relativ mic de societăţi de asigurare.

“Avem un grad de concentrare foarte ridicat pe clasa RCA. Pentru diversificarea pieţei asigurărilor şi reducerea dependenţei pieţei de asigurările auto, la nivelul Autoritaţii, au fost întreprinse grupuri de lucru care vizează dezvoltarea asigurărilor agricole, de viaţă sau sănătate. Am observat o creştere foarte mare la subscrierea asigurărilor de sănătate, ceea ce înseamnă că pandemia a schimbat un pic tendinţele consumatorilor”, susţine Valentin Ionescu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO