Bănci și Asigurări

Piata a reactionat la informatiile privind Banca Transilvania

05.06.2001, 00:00 12



Actiunile celor doua banci cotate la Bursa de Valori Bucuresti - Banca Transilvania si Banca Romana pentru Dezvoltare-Group Societe Generale au tinut si ieri atentia brokerilor, fiecare dintre cele doua evoluand pe un trend ascendent.

Potrivit brokerilor, pe fondul informatiilor aparute in piata potrivit carora BERD ar urma sa cumpere un pachet de apoximativ 15% din Banca Transilvania, titlurile bancii au crescut ieri cu 5,88%, inchizand sedinta la un pret de 1.800 lei/actiune.

La un moment dat, in prima parte a sedintei de tranzactionare, s-a reusit chiar atingerea unui maxim al zilei de 1.900 lei/actiune.

"Inceputul de zi a fost ceva mai agitat pe Banca Transilvania. Imediat cursul actiunilor a inceput sa creasca si s-a atins fara probleme 1.900 lei/actiune. La un moment dat , ordinele de cumparare au inceput sa se reduca si implicit vanzatorii au coborat pretul. Aceasta s-a stabilizat undeva in jur de 1.800 lei/actiune", a afirmat Alin Brendea, director de operatiuni la Prime Transaction.

Brokerii au jucat ieri 478.000 de actiuni Banca Transilvania, valoarea totala a tranzactiilor fiind de 870 milioane de lei.

"Peste 17% din totalul tranzactiilor perfectate ieri la Bursa au fost facute pe Banca Transilvania. Fara discutii este una dintre vedetele bursei", spune Brendea.

Pentru astazi se estimeaza ca pretul acestor actiuni sa oscileze in jur de 1.800 lei/actiune, poate chiar usor mai jos.

Nici actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare nu au fost ieri ocolite de jucatori, ceva mai putin este drept. Pentru aceasta banca au fost tranzactionate 38.000 de actiuni, la preturi care au oscilat intre 15.300-15.400 lei/actiune. La inchidere ultimele tranzactii s-au facut la 15.400 lei/actiune.

Valoarea totala a tranzactiilor pe BRD a fost de 57 milioane de lei, respectiv 11,56% din totalul operatiunilor efectuate ieri la Bursa.

Pentru titlurile Bancii Turco-Romane, cotate pe piata necotatelor, ieri nu s-au perfectat tranzactii. Totusi au existat ordine de cumparare la preturi de 355 lei/actiune, respectiv de vanzare la 460 lei/actiune. Pretul de deschidere, ca de altfel si cel de inchidere a fost ieri de 475 lei/dolar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO