Bănci și Asigurări

Philippe Lhotte, şeful BRD: Nu am venit ca picat din cer, cunosc banca de pe vremea preşedintelui Gelin

O bancă are nevoie de stabilitate mai ales într-o perioadă de criză, iar odată cu instalarea mea la conducerea BRD paranteza de anul trecut a fost închisă, afirmă Philippe Lhotte, preşedintele băncii BRD.

"Sunt în România pe termen lung. În Bulgaria am fost CEO timp de 7 ani şi 10 luni, iar în postul anterior din Franţa am stat tot 7 ani. Îmi place stabilitatea şi să am timp să construiesc ", spune Lhotte.

Noul şef al BRD spune că este prieten de ani de zile cu foştii preşedinţi ai băncii Patrick Gelin şi Guy Poupet, iar în timpul mandatului din Bulgaria a ţinut constant legătura cu aceştia, uneori inspirându-se din soluţiile adoptate în BRD pe vremea lui Gelin. "Sunt nou în postul de CEO al BRD, însă nu îmi este străin traseul băncii, strategia care a fost urmată. Când lucram în Bulgaria mă sfătuiam de multe ori cu Patrick Gelin. Acum mă bazez şi pe o echipă bună, însă ideea este că nu am venit ca picat din cer, sunt de aici din regiune şi ştiu despre ce e vorba."

BRD a traversat anul trecut o perioadă prelungită de interimat la vârful ierarhiei: Guy Poupet a decis să se pensioneze după numai doi ani în funcţia de preşedinte, iar succesorul desemnat Alexandre Maymat a ales în cele din urmă să preia o funcţie de conducere la Paris la cartierul general al Société Générale.

Lhotte a fost autorizat de BNR ca director general al BRD de-abia pe 31 octombrie. El spune că din fericire banca are o echipă foarte bună de directori generali adjuncţi care au asigurat continuitatea managementului. "Viziunea rămâne aceeaşi: BRD este o adevărată bancă universală şi, odată ce criza se va potoli, va avea din nou o rentabilitate a capitalului de două cifre."

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.