Bănci și Asigurări

Philippe Lhotte a mai primit un mandat de 4 ani în Consiliul de administraţie al BRD. Remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi directorilor au fost limitate la maxim 10,9 mil. lei

Philippe Lhotte a mai primit un mandat de 4 ani în...

Autor: Claudia Medrega

14.04.2016, 18:59 506

Acţionarii BRD-SocGen i-au reînnoit astăzi man­da­tului de administrator al lui Philippe Lhotte, directorul general la băncii, pentru o perioadă de patru ani înce­pând cu data de 13 septembrie 2016.

Adunarea generală a acţionarilor a aprobat şi remuneraţia individuală pentru administratorii neexecutivi pentru anul 2016 în valoare de 1.500 euro/lună (suma brută), precum şi limitele generale privind remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi remuneraţiile directorilor, în sumă maximă de 10,9 mil. lei brut.

Francezul Philippe Lhotte a pre­luat în toamna anului 2012 con­ducerea BRD-SocGen, a doua bancă din sistem. El s-a retras din poziţia de pre­şedinte al con­siliului de administraţie al BRD, ră­mâ­nând doar mem­bru, şi a păstrat func­ţia de director general. Pentru Lhotte, România a fost a doua ţară stră­i­nă în care a lucrat de-a lungul carie­rei de­ru­late integral în grupul SocGen, după Bul­garia, unde a fost CEO al filia­lei bulgare a grupului Société Générale timp de peste şapte ani.

Anul trecut, BRD l-a numit pe Gio­vanni Luca Soma în funcţia de preşe­din­te al Consiliul de Admi­nis­traţie, care determină orientările acti­vităţii băncii şi supraveghează pu­ne­rea lor în practică.

Membrii Consiliului sunt aleşi de adunarea generală a acţio­narilor, iar mandatul lor are o durată de 4 ani şi poate fi reînnoit. Din consiliul de administraţie al BRD mai fac parte Bernardo Sanchez Incera, Jean-Luc Andre Joseph Parer, Alix Didier, Petre Bunescu, Ioan Cuzman, Aurelian Dochia.

Acţionarii BRD-SocGen au votat şi situaţiile financiare aferente anului 2015 şi bugetul pentru acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO