Bănci și Asigurări

Peter Weiss, ABN Amro: Acum lucram cu RBS la rebranding

08.07.2008, 18:05 33

ABN Amro Romania trece acum printr-un proces de rebranding, dupa ce in toamna trecuta grupul olandez din care face parte banca a fost preluat de un consortiu format din Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis si Banco Santander, iar filiala locala le-a revenit britanicilor de la RBS.
"Ne vom schimba numele in RBS, acum lucram la acest lucru", a declarat pentru ZF Peter Weiss, country executive al ABN Amro.
Weiss, care va ramane seful operatiunilor locale ale ABN si dupa preluarea de catre RBS, afirma ca britanicii inca nu au facut nicio schimbare in banca.
"Managerii RBS vin in mod regulat in Romania, pentru a discuta despre business si a evalua operatiunile de aici. Sunt foarte multumiti de ceea ce facem. N-au facut nicio schimbare, inca e prea devreme", afirma Weiss.
Pentru RBS, a doua banca din Marea Britanie, Romania este una dintre cele mai mici piete pe care activeaza, alaturi de Rusia. Cresterea afacerilor din Romania este insa buna, spunea recent Sir Fred Goodwin, CEO al gigantului britanic.
ABN Amro este concentrata pe zona clientilor corporate, iar din 2004 a facut primii pasi si in finantarile pentru retail. Weiss afirma ca banca va continua sa se dezvolte in domeniul finantarilor pentru consum, orintandu-se spre segmentul superior al clientelei. In alta ordine de idei, el spune ca in perioada urmatoare va avea loc "o usoara ajustare a costurilor creditelor", dupa ce BNR si Banca Centrala Europeana au majorat dobanda de referinta la lei, respectiv euro.
Prin preluarea ABN Amro, RBS devine prima banca din Marea Britanie care intra pe piata romaneasca. ABN Amro a incheiat anul trecut cu un profit net de 20,6 mil. lei (6,2 mil. euro), cu 45% mai mic decat in 2006.
Activele bancii au urcat cu 26%, pana la 6,64 mld. lei (1,8 mld. euro), ritmul de crestere fiind aproape de doua ori mai mic fata de cel inregistrat de piata. Banca avea la sfarsitul anului trecut 22 de unitati si 74.000 de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO