Bănci și Asigurări

Peste 70% din obligaţiunile în dolari prin care România a împrumutat 1,2 mld. dolari au ajuns la investitorii britanici şi americani

Peste 70% din obligaţiunile în dolari prin care...

Autor: Claudia Medrega

11.06.2018, 00:08 871

♦ La începutul anului 2012, România a revenit pe piaţa din SUA cu o emisiune de obligaţiuni în dolari după 16 ani de absenţă. Ieşirea pe piaţa americană nu a însemnat totuşi o finanţare ieftină.

Ministerul Finanţelor a realizat săptămâna trecută, în premieră, o operaţiune de răscumpărare anticipată şi de preschimbare parţială a unei serii de obligaţiuni existente în dolari, lansând şi o nouă emisiune de obligaţiuni de 1,2 mld. dolari, cu maturitatea de 30 de ani şi cupon de 5,125%.

Operaţiunea de răscumpărare antici­pa­tă şi de preschimbare parţială a vizat  titluri de stat în valoare de aproximativ 250 mil. do­lari, scadente în 2022, cu maturitate ră­masă de 4 ani şi cupon de 6,75%, potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Finanţelor. Investitorii din Marea Britanie şi din SUA au subscris cumulat 73,2% din împrumutul de 1,2 mld. dolari cu scadenţa pe 30 de ani luat de România de pe piaţa internaţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO