Bănci și Asigurări

Persoanele care au overdraft la orice bancă plătesc o taxă de publicitate. Ce reprezintă?

Persoanele care au overdraft la orice bancă plătesc o...

Autor: Mircea Nica

16.01.2020, 00:05 6206

Pentru modificarea sau prelungirea ipotecii mobiliare se percepe o taxă de 43,80 de lei, iar pentru ştergerea ipotecii mobiliare se plăteşte o taxă de 21,90 de lei în momentul rambursării integrale a creditului.

 

Persoanele care au overdraft la orice bancă plătesc o taxă de publicitate, dar mulţi clienţi nu ştiu ce reprezintă. Taxa de publicitate este percepută de orice bancă pentru înregistrarea ipotecii mobiliare, care este stabilită la acordarea creditului (overdraft), iar valoarea taxei este de 65,70 de lei pentru Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară (RNPM), potrivit informaţiilor transmise de ING la solicitarea ZF.

Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară este un sistem de evidenţă a priorităţii ipotecilor mobiliare şi de publicitate structurat pe persoane şi bunuri, care asigură înregistrarea operaţiunilor privind ipotecile mobiliare, operaţiunilor asimilate acestora, precum şi publicitatea operaţiunilor juridice prevăzute de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO