Bănci și Asigurări

Persistă deficitul de lichiditate, dar se atenuează. Soldul sumelor împrumutate de bănci în luna iunie prin operaţiuni repo a scăzut la 5 mld. lei, după 8,9 mld. lei în mai şi 13,6 mld. lei în aprilie. Creditele de urgenţă de la BNR: 150,3 mil. lei

Persistă deficitul de lichiditate, dar se atenuează....

Autor: Claudia Medrega

18.07.2020, 11:03 151

♦ BNR a cumpărat în iunie titluri de stat în lei de pe piaţa secundară în valoare de doar 533 mil. lei, totalul din ultimele trei luni fiind de 4 mld. lei ♦ Unele bănci au avut deficit de lichiditate, însă au existat şi bănci care au avut excedent şi au apelat la facilitatea de depozit pe o zi oferită de BNR unde au plasat în iunie 543,6 mil. lei, după ce în luna mai au depus aproape 449 mil. lei.

Deficitul de lichiditate pe piaţa ban­ca­ră locală s-a menţinut în luna iunie, însă s-a mai ajustat comparativ cu ni­velurile din primăvară, une­le bănci care au rămas în pană de lei apelând la îm­pru­muturi de la ban­ca centrală atât prin ope­raţiuni re­po bi­late­ra­le, cât şi prin cre­dite de urgenţă de la BNR pe o zi, prin faci­litatea Lombard.

BNR le-a dat băn­cilor în luna iunie li­chi­ditate prin opera­ţiuni repo bilate­ra­le, stocul me­diu zilnic fiind de circa 5 mi­liarde de lei, sub nivelul din luna mai, de 8,97 miliarde de lei, precum şi sub nivelul din aprilie, de 13,6 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO