Bănci și Asigurări

Pentru prima dată în istorie, plăţile cu cardul detronează cash-ul în Germania

Pentru prima dată în istorie, plăţile cu cardul...

Autor: Alex Ciutacu

15.02.2018, 00:00 184

Cash-ul nu mai reprezintă forma principală de plată în Germania, arată un studiu realizat de Bundesbank, măcinându-se astfel supremaţia istorică a numerarului în faţa celorlalte modalităţi de plată, potrivit CNBC.

Studiul arată că plăţile cash au reprezentat 47,6% din volumul total al tranzacţiilor de anul trecut, în scădere faţă de proporţia de 53,2% înregistrată în 2014. Plăţile cu cardul au fost principalele responsabile pentru această schimbare, având în vedere că acestea au acaparat 39,4% din cota de piaţă a tranzacţiilor, în comparaţie cu 33,4% în 2014, ceea ce oglindeşte un trend global care şi-a intrat în drepturi cu mult timp înainte în state precum Suedia şi Marea Britanie.

Şi plăţile online sunt în creştere, dar reprezintă doar 3,7% din volumul total al tranzacţiilor. Germanii şi austriecii sunt principalii utilizatori de cash dintre ţările din zona euro, potrivit unui studiu realizat recent de Banca Centrală Europeană. Această preferinţă a fost asociată cu îngrijorările lor legate de intimitatea tranzacţiilor pe care le gestionează şi cu o neîncredere înrădăcinată faţă de stat, care îşi are originile în evenimentele secolului trecut.

Studiul realizat de Bundesbank a reliefat că majoritatea germanilor consideră cash-ul ca pe o modalitate utilă de a educa tinerii cu privire la valoarea banilor şi pentru a-şi asigura un control mai bun al finanţelor personale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO