Bănci și Asigurări

Pedro Weiss, fost vicepreşedinte al consiliului de administraţie al First Bank, a primit undă verde de la BNR pentru funcţia de membru independent în boardul Raiffeisen Bank

Pedro Weiss, fost vicepreşedinte al consiliului de...

Autor: Cristina Bellu

09.10.2020, 16:29 514

Pedro Miguel Weiss (62 ani), fost vicepreşedinte al consiliului de administraţie la First Bank (fosta Piraeus) în perioada iulie 2014-februarie 2020, a primit aprobarea prealabilă din partea BNR pentru funcţia de membru independent al consiliului de supraveghere din cadrul Raiffeisen Bank.

Numirea lui Pedro Miguel Weiss în această poziţie a fost aprobată de acţionarii Raiffeisen Bank la finalul lunii aprilie, specifică o informare transmisă de instituţia bancară către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Anterior poziţiei de vicepreşedinte din cadrul First Bank, Pedro Weiss a deţinut funcţia de director executiv şi membru în consiliul de administraţie al Bancpost în perioada 2010-2012, şi a condus timp de patru ani RBS România (iniţial ABNM Amro Bank).

Pe plan extern, Pedro Weiss a lucrat în companii precum Mars (Olanda, Rusia, Franta), PepsiCo (Franta, Italia, Spania) şi CapitalOne (Statele Unite, Marea Britanie), activând cu predilecţie în domeniul managementului financiar.

Potrivit datelor prezentate în CV, Pedro Weiss mai figurează ca membru ne-executiv al comitetului director din cadrul băncii elene Aegean Baltic Bank.

El deţine o diplomă în economie obţinută la facultatea Vassar din New York (SUA) şi un MBA în domeniul finanţe şi contabilitate la universitatea Duke, Carolina de Nord (SUA).

Raiffeisen Bank, subsidiara de pe piaţa locală a grupului austriac cu acelaşi nume, a raportat pentru primul semestru (S1) din 2020 un profit net de 280 mil. lei, în scădere cu 27% faţă de câştigul din S1/2019, în timp ce veniturile şi creditarea au fost în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO