Bănci și Asigurări

Pe final de an bancherii accelerează finanţarea ipotecară: creditele pentru locuinţe în lei au însumat 800 de mil. lei în noiembrie, dublu faţă de luna anterioară

Pe final de an bancherii accelerează finanţarea...

Autor: Anelis Baciu

28.12.2016, 13:30 232

Băncile locale au vândut credite ipotecare în lei în valoare de 800 de milioane de lei în luna noiembrie, dublu faţă de luna precedentă, semn că vor să recupereze din terenul pierdut în luniile în care au ţinut ridicat avansul minim la finanţările standard, ca măsura de protecţie împotriva efectelor legii dării în plată.

Cel mai mare ritm de creştere a fost înregistrate în acest an în luna mai, când bancherii au vândut credite de 1,3 miliarde de lei. Volumul spectaculos al creditelor acordate în luna mai este explicat de faptul că românii s-au grăbit să semneze contracte de credit la un avans mai mic, neinfluenţat de legea dării în plată.

După avansul din luna noiembrie, stocul creditelor ipotecare în lei a ajuns la 28 de miliarde de lei (6,2 mld. euro) în creştere cu 46% faţă de începutul anului şi cu aproape 60% faţă de luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO