Caută doar în titlu
LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: Ce planuri mai are în plan grupul Packeta în România? De ce vrea să accelereze dezvoltarea?
Bănci și Asigurări

Patronatele bancare din România şi Federaţia Sindicatelor din asigurări şi bănci au dispus noi măsuri de colaborare în contextul coronavirus

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) şI Federaţia Sindicatelor din Asigurări şI Bănci (FSAB) au dispus măsuri de colaborare pentru limitarea răspândirii virusului şi protecţia angajaţilor, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii celor două asociaţii.

Din perspectiva obligaţiilor băncilor membre CPBR, acestea “vor asigura existenţa la nivelul punctelor de lucru a materialelor necesare şi adecvate pentru dezinfecţie, atât pentru salariaţi cât şi pentru spaţiile de lucru. În acest sens, băncile membre CPBR îşi asumă acoperirea costurilor necesare pentru asigurarea tuturor acestor materiale necesare protejării sănătăţii salariaţilor.”

O altă măsură implică depunerea tuturor diligenţelor pentru limitarea numărului de clienţI care intră în incinta unei unităţI bancare la un număr rezonabil de persoane care va fi decis de către conducerea locală.

De asemenea, în cadrul planului de asigurare a continuităţii activităţii, salariaţii vor putea efectua munca la domiciliu sau muncă la distanţă, acolo unde natura activităţii şI structura permite acest lucru şi programul de lucru va fi flexibil pentru a evita aglomerarea la locul de muncă.

Angajaţii băncilor membte CPBR au obligaţia de a informa în cel mai scurt timp şeful ierarhic superior, a medicului de familie sau de medicina muncii cu privire la revenirea din călătorii în zone cu risc sau intrarea în contact cu persoane contaminate cu coronavirus.

Din perspectiva obligaţiilor sindicale organizate la nivelul băncilor şI membre ale FSAB, acestea trebuie să contribuie la efortul de comunicare al angajatorului pe tema protecţiei şI prevenţiei şi să desemneze persoane cu abilităţI în comunicare care să organizeze linii de comunicare cu salariaţii.

Monitorul Partidelor Replica lui Cîţu pentru Orban
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.