Bănci și Asigurări

Patria Credit, Fundaţia Alături de Voi România şi Federaţia Europeană a Băncilor Etice şi Alternative lansează un IFN pentru finanţarea afacerilor cu impact social

Patria Credit, Fundaţia Alături de Voi România şi...

Autor: Mircea Nica

26.02.2021, 00:00 203

Patria Credit împreună cu Fundaţia Alături de Voi România şi Federaţia Europeană a Băncilor Etice şi Alternative se asociază pentru a lansa o instituţie financiară nebancară (IFN) care va facilita finanţarea afacerilor cu impact social din România (AFIN), potrivit informaţiilor transmise de Patria Credit. Noul IFN va fi dedicat în exclusivitate sectorului de economie socială, fiind implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Cei trei parteneri vor demara primele contracte de creditare în 18 luni. „În Patria Credit incubăm modele inovatoare de finanţare în măsură să creeze impact economic şi social autentic în mediul rural şi să genereze dezvoltarea comunităţii locale. Am finanţat la rândul nostru câteva proiecte ONG şi afaceri sociale, însă este clar nevoie de o instituţie dedicată care să facă asta drept activitate de bază şi cu un model de business adaptat optim segmentului“ a transmis Raluca Andreica, director general al Patria Credit IFN.

Scopul AFIN este de a facilita accesul la finanţare pentru întreprinderile sociale din România care au trecut de faza de start-up şi au nevoie de resurse de capital pentru a progresa. Proiectul AFIN este complementar altor trei proiecte europene pe care ADV România le implementează până în 2023, prin intermediul cărora vor fi create peste 50 de întreprinderi sociale în România, Republica Moldova şi Ucraina. Totodată, acesta asigură sinergii cu acţiunile Comisiei Europene privind redresarea economică şi dezvoltarea economiei sociale, cel de-al treilea sector economic, care reprezintă 10% din numărul total de întreprinderi din Uniunea Europeană şi înglobează 6% din forţa de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO