Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Patria Bank vrea să majoreze activele cu 10% în 2021 şi creditele cu 23%. Profitul ar urma să fie de 7,9 mil. lei, aproape triplu faţă de 2020

♦ Din profitul din 2020 acţionarii Patria Bank au decis alocarea sumei de 305.498 lei pentru rezerve legale şi 2,49 mil. lei pentru rezultat reportat l Mandatele de administratori independenţi pentru Vasile Iuga şi Nicolae Surdu au fost reînnoite pentru o perioadă de 4 ani începând cu data de 27 aprilie 2021.

Patria Bank intenţionează să ma­joreze creditarea în acest an cu 23%, la 2,19 mld. lei, antrenând o ma­jo­rare a activelor băncii cu 10%, pâ­nă la 3,79 mld. lei, conform buge­tului băn­cii pentru acest an votat de acţionari.

„Bugetul şi planul de afaceri evi­den­ţiază transpunerea obiectivului stra­tegic al Patria Bank de con­solidare a profita­bi­lităţii realizată prin creş­terea veniturilor opera­ţio­nale cu contribuţia tuturor com­ponentelor şi men­ţinerea unui nivel relativ con­stant al costurilor ope­ra­ţionale rezultând îmbu­nătă­ţir­ea indicatorului costuri operaţionale / venit bancar net de la 81% în 2020 la 72% în 2021. Bugetul şi planul de afaceri au la bază creşterea organică a băncii fără să ia în calcul tranzacţii de achiziţii portofolii de credite sau alte entităţi, oportunităţi care pot surveni în viitor“, se menţionează în bugetul Patria Bank.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.