Bănci și Asigurări

Patria Bank suplimentează cu 145 mil. lei plafonul alocat programului IMM Invest prin care antreprenorii pot să acceseze fonduri pentru capital de lucru şi investiţii

Patria Bank suplimentează cu 145 mil. lei plafonul...

Autor: Cristina Bellu

07.10.2020, 14:22 243

Patria Bank a obţinut recent suplimentarea cu 145 mil. lei a plafonului alocat programului IMM Invest prin care antreprenorii pot să acceseze fonduri pentru capital de lucru şi investiţii, în contextul economic actual.

De la lansarea programului, Patria Bank a înregistrat  peste 1.000 de solicitări în platformă, atât din partea clienţilor existenţi, cât şi a celor noi, valoarea medie a unui credit acordat prin IMM Invest ajungând la un milion de lei, potrivit datelor transmise de reprezentanţii băncii.

Iniţial, plafonul alocat proiectului IMM Invest a fost de 135 mil. lei, cea mai mare parte din sumele acordate (80%) fiind pentru capital de lucru.

“Ne-am bucurat să primim un număr mare de cereri de la clienţi noi - aproximativ 40% din solicitări. (...) Credem în acest program şi ne bucurăm că suntem un jucător activ în cadrul lui, sprijinind astfel sute de antreprenori să ducă mai departe afacerea lor”, spune Ionuţ Coşman, Director Direcţia IMM & Corporate, Patria Bank.

Din contractele semnate, peste 70% din sume au fost utilizate, mai arată datele Patria Bank.

Prin accesarea unui credit prin IMM Invest, statul garantează până la 90% din valoarea creditului, valoarea maximă a unui credit fiind de 5 mil. lei pentru capital de lucru şi 10 mil. lei pentru investiţii. Din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii programului pe o perioadă de opt luni de la data primei utilizări a creditului, precum şi valoarea integrală a comisionului de administrare şi a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat în cadrul programului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO