Bănci și Asigurări

Pariul Deloitte: online-ul nu omoară nici în 2015 cărţile tipărite sau TV-ul

Pariul Deloitte: online-ul nu omoară nici în 2015...

Autor: Ioana Nita

25.01.2015, 11:19 184

Numărul plăţilor realizate la comercianţi prin intermediul aplicaţiilor mobile dedicate instalate pe smartphone-uri va creşte anul acesta la nivel global cu peste 1.000% faţă de 2014, însă ponderea lor în totalul tranzacţiilor va fi una redusă, situaţie valabilă şi pentru piaţa din România, conform raportului „Previziuni în Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii“ (TMT Previsions) realizat de compania de consultanţă şi audit Deloitte.

 În România, se aşteaptă lansarea unor soluţii de plată cu telefonul mobil şi de către Orange şi Telekom.

 Clipurile video online de scurtă durată - sub 20 de minute, nu vor afecta piaţa de televizune.  Timpul alocat vizionării clipurilor video pe internet va reprezenta la nivel global mai puţin de 3% din totalul vizionărilor din acest an.

 Cărţile tipărite nu vor fi încă înlocuite de cărţile digitale. Vânzările cărţilor în format fizic vor fi de 5 ori mai mari decât ale celor în format digital.

 Din cele peste 1,35 miliarde de smartphone care se vor vinde la nivel mondial în 2015, circa un miliard vor reprezenta al doilea telefon mobil, însă unul mai performant.

 La nivel global, numărul locuinţelor cu banda largă pentru internet va creşte cu 2%, la 725 de milioane, iar viteza medie va creşte în majoritatea ţărilor cu 20%.

 Peste 60% dintr-un miliard de dispozitive wireless (conectate la internet prin intermediul tehnologiei „The Internet of Things“), la nivel global, vor fi achiziţionate, plătite şi utilizate de companii în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO