Bănci și Asigurări

Pandemia şi provizioanele suplimentare presează câştigul. Banca Transilvania a obţinut un profit de 607,4 mil. lei în S1/2020, cu 28% sub S1/2019. Omer Tetik, CEO: Traversăm momente fără precedent şi provocatoare

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania:

Ştim că dacă suntem alături de clienţi în aceste momente grele, salvăm nu numai prezentul, ci şi viitorul.

Ömer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Ştim că dacă suntem alături de clienţi în aceste momente grele, salvăm nu numai prezentul, ci şi viitorul.

Autor: Claudia Medrega

17.08.2020, 08:15 1172

♦ Soldul creditelor nete acordate de banca din Cluj s-a majorat în S1/2020 cu 3,3% faţă de S1/2019, la 39 mld. lei.

Banca Transilvania, cea mai mare in­sti­tuţie de credit după active de pe pia­ţa locală, a raportat pentru pri­mul semestru (S1) un profit net de 607,4 mil. lei, în scădere cu 28,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în con­diţiile în care veniturile operaţionale s-au ajus­tat cu doar 1%, iar creditarea a fost în creştere.

Rezultatul financiar a fost afectat de efectele pan­demiei de COVID-19, care a impus consti­tui­rea unor provizioane supli­mentare. Totodată, com­paraţia se face cu pro­fitul din S1/2019 când banca din Cluj raportase cel mai bun câştig net din ultimul deceniu.

„Solidaritate. Solida­ri­tate şi mobilizare au fost cuvinte-cheie care defi­nesc cel de al doilea tri­mestru al anului la Banca Transilvania. Tra­ver­săm momente fără pre­cedent şi provoca­toa­re pentru oameni şi busi­ness, însă BT este bine pregătită să susţină par­te­nerii săi şi să iasă împreună din această criză mai puternici. Ştim că dacă suntem alături de clienţi în aceste momente grele, salvăm nu numai pre­zen­tul, ci şi viitorul“, a declarat Ömer Tetik, direc­tor general al Băncii Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO