Bănci și Asigurări

Pandemia deschide calea către o nouă tendinţă în banking: serviciile bancare exclusiv pe telefon, ce confiscă o parte din cota de piaţă a băncilor tradiţionale

Pandemia deschide calea către o nouă tendinţă în...

Autor: Mircea Nica

12.01.2022, 17:00 235

♦ UniCredit Group a lansat în Italia buddybank, o bancă numai pentru dispozitive mobile, accesibilă doar prin smartphone, disponibilă pe iOS, Android şi recent pe platformele Huawei.

Pandemia şi răspândirea rapidă în masă a utilizeării internetului şi a cumpărăturilor şi interacţiunii online au deschis calea către o nouă ten­din­ţă în serviciile bancare, care se an­ga­jează în direcţia serviciilor exclu­siv mo­bile, potrivit informaţiilor trans­mise de Experian, companie globală de servicii informatice.

Operaţiunile bancare mobile dis­rup­tive confiscă deja o parte din cota de piaţă de la băncile tradiţionale. con­form managerilor băncilor fin­tech şi mobile, care au vorbit la o serie recentă de webinarii în timpul Săptămânii Inovării Experian.

Un exemplu este buddybank, o bancă creată de grupul financiar UniCredit în Italia în anul 2017, numai pentru dispozitive mobile, accesibilă doar prin smartphone, disponibilă pe iOS, Android şi recent pe platformele Huawei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO