Bănci și Asigurări

Până la finalul lui 2015 am putea să asistăm la anunţarea a două-trei tranzacţii pe piaţa bancară, din cele cinci care se discută acum

Până la finalul lui 2015 am putea să asistăm la...

Autor: Claudia Medrega

15.10.2015, 13:00 2216

Interesul pentru vânzări de portofolii de credite neperformante şi activitatea de fuziuni şi achiziţii (M&A - mergers & acquisition) în sectorul bancar s-a intensificat, în prezent existând discuţii pentru cinci tranzacţii, iar până la sfârşitul anului am putea să asistăm la anunţarea a două sau trei tranzacţii.

Totodată, efervescenţa va continua şi anul viitor, afirmă re­pre­zentanţii celor mai mari firme de audit şi consultanţă din Big 4. „Acum sunt în discuţie «în jur de cinci tranzacţii». Sunt o combinaţie între vânzarea de portofolii de credite neper­for­mante şi vânzarea subsidiarelor locale ale unor bănci interna­ţionale care caută să vândă activele non-core. Deşi nu a mai rămas mult din acest an, am putea să asistăm la anunţarea a două sau trei tranzacţii până la finalul lui 2015“, a declarat pentru ZF Jonathan Wheatley, director, Financial Services Deals la PwC România.

„Ne aşteptăm să vedem în continuare ten­dinţa anumitor bănci de a externaliza portofolii de credite neperformante pentru a-şi reduce ponderea activelor neperfor­man­te din bilanţ. De asemenea, ne aşteptăm la un val de fuziuni şi achiziţii în sectorul bancar, parţial precipitat de recapitalizarea programată a băncilor greceşti către finalul acestui an. Din discuţiile noastre regulate cu in­vestitorii internaţionali putem spune că există o cerere în creştere din partea unor astfel de cumpărători de active non-core sau neperformante. Acest lucru se reflectă şi în lista noastră de oportunităţi în domeniu, care este la cote maxime“, susţine el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO