Bănci și Asigurări

PAID: Mai puţin de 20% din locuinţele din România sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale

PAID: Mai puţin de 20% din locuinţele din România sunt...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

09.11.2017, 12:28 219

În luna octombrie a acestui an, au fost emise cu 5,73% mai multe poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor decât în septembrie 2017. Astfel, s-a ajuns la un număr de 1.678.816 poliţe PAD (Poliţa de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) în vigoare, cu 1,08% mai mult decât în luna precedentă. În acest moment, gradul de cuprindere în asigurarea obligatorie a locuinţelor la nivelul României este de 18,8%.

Creşterile cele mai importante ale subscrierilor au fost înregistrate în Ilfov (1,01%) şi în Braşov (0,9%). Cele mai asigurate zone, în acest moment, sunt Bucureşti, cu un grad de acoperire de 38,29%, Ilfov, cu 34,14% şi judeţul Timiş, cu 29,36%.

La polul opus în ceea ce priveşte gradul de protecţie prin asigurare, se află judeţele Olt, cu 8,35%, Mehedinţi, cu 8,36% şi Gorj, cu 8,65%.

În ceea ce priveşte daunele plătite, acestea au fost în valoare de 343.539 lei în luna octombrie, cu 48,7% mai mari decât în luna septembrie. Cea mai mare parte a despăgubirilor a fost acordată în baza dosarelor deschise pentru daune produse de alunecări de teren, iar judeţele în care s-au înregistrat au fost Vrancea, Vâlcea, Argeş şi Buzău.

Au fost achitate şi daune produse de inundaţii în judeţele Vrancea, Vâlcea, Argeş, Vaslui, Buzău, Prahova, Ilfov, Caraş-Severin, Harghita, Galaţi, Suceava, Timiş, Teleorman, Bihor, Hunedoara, Tulcea, Maramureş, Alba şi Bacău. De asemenea, au fost plătite şi dosare pentru urmări ale cutremurelor de intensitate mică în Vaslui, Buzău şi Galaţi.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă. PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009 şi administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO