Bănci și Asigurări

(P) Alpha Bank anunţă primul comerciant din România care va înlocui POS-ul tradiţional cu telefonul mobil

Depanero a ales aplicaţia Alpha PhonePOS pentru procesarea rapidă a plăţilor cu cardul

(P) Alpha Bank anunţă primul comerciant din România...

Autor: Publicitate

28.10.2020, 10:51 599

Alpha Bank anunţă primul comerciant din România care va înlocui POS-ul clasic cu telefonul mobil, ca alternativă pentru procesarea rapidă a plăţilor cu cardul. Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România, parte din grupul eMAG, va beneficia de serviciul de acceptare a plăţilor cu cardul pus la dispoziţie de Alpha Bank Romania prin intermediul aplicaţiei Alpha PhonePOS.

Alpha PhonePOS este prima aplicaţie a unei bănci din România ce transformă telefonul mobil în POS cu multiple funcţionalităţi, precum procesarea rapidă şi în siguranţă a plăţilor, în conformitate cu standardele din domeniu pentru tranzacţiile contactless sau accesul la istoricul plăţilor, fără investiţii suplimentare în echipamente şi consumabile.

Soluţia inovatoare, dezvoltată în parteneriat cu Provision, este compatibilă cu dispozitivele mobile Android şi permite comercianţilor acceptarea plăţilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

Prin utilizarea aplicaţiei, Depanero vizează eficientizarea administrării tranzacţiilor, creşterea mobilităţii, dar şi extinderea modalităţilor de plată disponibile pentru clienţi.

„Experienţa clientului este foarte importantă pentru noi, de aceea ne gândim mereu cum putem îmbunătăţi calitatea serviciilor pe care le oferim. Căutam o soluţie de plată simplă, care să le ofere clienţilor noştri o modalitate flexibilă şi sigură de a face plăţi, fără să fie nevoie să gestionăm dispozitive suplimentare. În ultimele luni, am fost încurajaţi să facem plăţi fără numerar, acolo unde este posibil, de aceea soluţia de plată prin telefon de la Alpha Bank a fost alegerea potrivită atât pentru a oferi un serviciu inovator şi sigur clienţilor noştri, cât şi pentru a optimiza activitatea echipelor Depanero”, a declarat Irina Mincinopschi, director general Depanero.

„La baza lansării în premieră a soluţiei mobile de POS a fost dorinţa de a susţine activitatea comercianţilor noştri, indiferent de domeniul lor de activitate şi de a facilita procesul lor de transformare digitală, într-un context în care utilizarea unor noi tehnologii este prioritară pe o piaţă extrem de competitivă. Ne bucurăm că Depanero a ales să fie prima companie care utilizează soluţia noastră, AlphaPhone POS, pentru un plus de flexibilitate şi siguranţă”, a declarat Viorel Vasile, Director, Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.  

AlphaPhone POS poate fi accesată de antreprenori, liber profesionisti sau companii în baza unui cont de incasare deschis la Alpha Bank Romania, la care pot fi ataşate alte produse, care oferă utilizatorilor mai multă mobilitate, precum un card business destinat companiilor (VISA Business) dar şi liber profesioniştilor (Mastercard Professional) sau soluţia  Alpha Online Banking. Beneficiile sale, în comparaţie cu un POS tradiţional, din punct de vedere al costurilor şi flexibilităţii, sunt semnificative şi deschid calea către noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor locale şi oferă utilizatorilor mai multă mobilitate.

Alpha Bank Romania îşi continuă strategia de consolidare a poziţiei sale în domeniul acceptării plăţilor, într-o perioadă în care cererea pentru soluţii digitale a crescut, urmând tendinţa la nivel mondial. Această serie de inovaţii a inclus lansări multiple pe piaţa locală, precum parteneriatul cu fintech-ul Symphopay pentru implementarea unei soluţii de tip „POS sharing”, accesibilă la kiosk-urile din showroom-urile eMAG, precum şi parteneriatul cu UnionPay pentru acceptarea cardurilor la ATM-urile şi POS-urile Băncii, implementarea cu succes a noii soluţii „Instant Money Back” pe platformele online eMag şi Fashion Days împreună cu PayU, participarea în cadrul programului pilot global VISA Installments şi atestarea noilor terminale POS Verifone Engage, în parteneriat cu Printec România, în paralel cu extinderea tehnologiei de tip self-service banking prin activarea opţiunii de depunere a numerarului la noile ATM-uri ale băncii.

 

Aplicaţia Alpha PhonePOS completează portofoliul de servicii pentru comercianţi pus la dispoziţie de către Bancă, iar prin lansarea sa pe piaţa din România, Alpha Bank Romania susţine, în acelaşi timp, dezvoltarea ecosistemului de soluţii contactless oferite Clienţilor săi.

________________

Despre Depanero

Depanero este cea mai mare firmă de service din România în domeniile electro-IT, electrocasnice mici şi mari, tablete şi telefoane mobile. Compania Depanero are o prezenţă la nivel naţional, cu angajaţi proprii, acoperind toate judeţele ţării. Cei aproximativ 300 de angajaţi ai companiei au mii de ore de experienţă de service şi pregătire profesională, precum şi mii de ore de relaţii cu clienţii acoperind majoritatea categoriilor de produse de folosinţă îndelungată, cum ar fi: telefoane mobile, tablete, IT, electronice, electrocasnice mici şi mari etc.

Depanero oferă servicii de consultanţă, diagnosticare şi remediere rapidă a defecţiunilor, atât pentru produsele aflate în garanţie, cât şi pentru cele în post-garanţie, pentru acestea din urmă oferind garanţie la reparaţie.

De asemenea, Depanero oferă servicii de instalare la domiciliul clienţilor pentru: aparate de aer condiţionat, centrale termice, aparate electrocasnice, echipamente audio-video.

 

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituţie financiară de top, cu o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gamă diversă şi modernă de servicii şi produse, atât persoanelor fizice cât şi companiilor, printr-o reţea de Sucursale situate în Bucureşti şi alte oraşe din ţară. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi www.alphabank.ro; www.alphacards.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO