Bănci și Asigurări

Otto Broker: Piaţa asigurărilor de credit comercial se ridică la 25 milioane euro şi îşi va menţine în 2019 ritmul de creştere din ultimii 2-3 ani, de circa 15%

Otto Broker: Piaţa asigurărilor de credit comercial se...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2019, 14:12 202

Piaţa asigurărilor de credit comercial se situează la 25 milioane euro şi va creşte în acest an cu aproximativ 15%, principalii factori care determină această evoluţie fiind degradarea treptată a contextului economic internaţional, care va repercuta şi local, şi instabilitatea mediului politic actual din România,  sunt  de părere reprezentanţii Otto Broker, companie locală de brokeraj în asigurări.

”În urmă cu 5 ani discutam doar despre asigurarea întregului portofoliu de clienţi şi poliţe scrise manual de către un underwriter. Astăzi beneficiem de procese automatizate de analiză a riscului, emiteri electronice, produse adaptate mai multor nişe de piaţă care acoperă o singură tranzacţie sau un singur client, niveluri mici de cifră de afaceri – pentru IMM-uri sau chiar start-up-uri şi pentru instituţii financiare. Mai nou, avem blockchain trade credit insurance, urmând tendinţa internaţională de digitalizare şi insurtech”, a declarat Răzvan Şofâlcă, Partener în cadrul Otto Broker.

Cererea pentru asigurarea riscului de neplată sau insolvenţă provine cu precădere din partea sectoarelor de producţie şi distribuţie, industriile farmaceutică, metalurgică, chimică, carburanţi, IT&C şi alimentară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO