Bănci și Asigurări

OTP caută soluţii pentru comasarea numărului de sedii anul viitor

OTP caută soluţii pentru comasarea numărului de sedii...

Autor: Anelis Baciu

02.12.2015, 00:00 528

OTP Bank, sucursala locală a celui mai mare grup financiar maghiar, şi-a propus pentru anul viitor comasarea sediilor unde se desfăşoară activitatea departamentelor centrale, dar nu are în vedere neapărat mutarea într-o singură clădire. În prezent, banca are cinci sedii centrale.

„Un proiect pentru anul viitor va fi optimizarea sediilor unde se desfăşoara activitatea departamentelor centrale. Nu neapărat într-o singură clădire, dar cu siguranţă nu vom rămâne pe termen lung în cele cinci sedii pe care le avem acum“, susţine Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank.

Numărul de sedii ale OTP a crescut odată cu achiziţionarea la jumătatea anului trecut a băncii portugheze Millennium pentru care a plătit 39 de milioane de euro pentru active şi încă 150 de milioane de euro în contul liniilor de finanţare primite de la banca-mamă. Millennium avea sediul central într-unul din turnurile City Gate din piaţa Presei Libere, clădire pe care OTP şi-a pus sigla în a doua parte a acestui an. OTP are o reţea teritorială formată din 125 de sucursale şi peste 1.000 de angajaţi. După integrarea Millennium, OTP se află pe poziţia a 14-a în sistemul bancar local, cu 2% cotă de piaţă şi active de aproximativ 9 miliarde de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO