Bănci și Asigurări

OTP Bank România: reducerea costurilor cu provizioanele a dublat profitul după primele nouă luni din 2019, până la 70 mil. lei

Grupul maghiar OTP are ca obiectiv o cotă de piaţă de 7-8% pe termen mediu în România.

Grupul maghiar OTP are ca obiectiv o cotă de piaţă de 7-8% pe termen mediu în România.

Autor: Anelis Baciu

12.11.2018, 00:00 221

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a înregistrat un profit net de circa 70 milioane de lei în primele nouă luni din 2018, în creştere cu 130% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate la Budapesta.

 
Îmbunătăţirea câştigului raportat de OTP în România a venit pe fondul înjumătăţirii costurilor cu provizioa­nele. În intervalul ianuarie-septem­brie 2018, OTP Bank România a constituit provizioane în valoare de 36 de milioane de lei.

Veniturile totale ale băncii din primele nouă luni ale lui 2018 s-au majorat cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 328 milioane de lei. Creşterea încasărilor totale a fost determinată atât de majorarea veniturilor din dobânzi, cât şi din comisioane. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO