LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF/CITR – CE ADUCE 2K22 PENTRU BUSINESS-URILE ÎN IMPAS? Avertizarea timpurie şi viitorul soluţiilor de restructurare. Preocupările oamenilor de business.
Bănci și Asigurări

OTP Bank România în 2020: Profit net de 22 mil. lei, în scădere cu 76% din cauza constituirii unor provizioane suplimentare, de 70 mil. lei

Gyula Fatér, şeful OTP Bank: Pandemia a lovit anul 2020 precum o furtună şi a afectat planurile tuturor.

OTP Bank, subsidiara de pe piaţa românească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a obţinut în anul 2020 un profit ajustat după impozitare de 22 mil. lei, în scădere cu 76% faţă de 2019, potrivit raportului financiar publicat la Budapesta, care prezintă rezultatele consolidate ajustate.

Profitul de anul trecut a fost mai mic decât rezultatul din 2019, ca urmare a creşterii costurilor de risc generate de pandemia de COVID-19, potrivit explicaţiilor trans­mise de bancă. Provizioanele aferente riscului de cre­ditare au crescut în 2020 cu 80% faţă de 2019, la 142 mil. lei, pe fondul incertitudinilor determinate de pandemie.

„Pandemia a lovit anul 2020 precum o furtună şi a afectat planurile tuturor. Am evaluat riscurile şi am făcut pregătirile pentru ca OTP Bank să funcţioneze corespunzător şi să performeze constituind provizioane suplimentare în sumă de 70 mil. lei pentru acoperirea riscurilor potenţiale cauzate de pandemie“, a declarat Gyula Fatér, director general al OTP Bank România.

Veniturile totale ale băncii au făcut în 2020 un salt de 10%, până la 603 mil. lei, ca urmare a majorării veniturilor din dobânzi şi din comisioane. .

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale au crescut în 2020 mai mult, cu 20%, până la 440 mil. lei, în condiţiile implementării strategiei de creştere Apollo, lansată în 2019.

Portofoliul de credite brute al OTP Bank, ajustat cu cursul de schimb, a urcat la 11,49 mld. lei în 2020, dup„ o ascensiune de 12% faţă de 2019. Creşterea finanţărilor a fost susţinută de creditarea ipotecară, finanţarea IMM-urilor şi segmentul corporate.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.