Bănci și Asigurări

OTP Bank România a încheiat primele trei luni ale anului cu o pierdere de 10,7 milioane lei , ca urma a triplării costurilor de risc în contextul epidemiei Covid-19

OTP Bank România a încheiat primele trei luni ale...

Autor: Roxana Rosu

08.05.2020, 16:28 201

OTP Bank România a încheiat primele trei luni ale anului cu o pierdere de 10,7 milioane lei (0,9 miliarde HUF), ca urma a triplării costurilor de risc, în contextul epidemiei Covid-19, arată raportului publicat la Budapesta de grupul ungar.

Profitul operaţional aferent primelor trei luni ale anului a scăzut uşor la 36 milioane lei (2,5 miliarde HUF), după creşterea cu 12% a veniturilor totale, la 147 mil.lei, dar şi a cheltuielilor operaţionale cu 18%, la 11 mil.lei, pe fondul implementării programului de dezvoltare organică demarat în 2019.

Venitul net din dobânzi a crescut cu 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut fiind susţinut de dezvoltarea portofoliului de credite performante şi de îmbunătăţirea marjelor de dobândă.

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 20% în primul trimestru, susţinut de un avans al creditării pentru segmentul IMM (+30%), al cererii pentru credite imobiliare (+22%) şi a cererii de finanţare din partea segmentului corporate (+15%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO